tiistai 2. maaliskuuta 2010

Miten voi olla näin kylmä? Hyrrr.

Viime päivät Koreassa on mennyt lähinnä juostessa pippaloista toiseen ja yrittäessä nukkua jossain välissä. Oikeestaan joka päivä on ollu jokkut bileet, tai jos semmosia ei oo ollut, ne on järjestetty. Torstaina lähdettiin suomalais-saksalais-ruotsalais-porukalla juopotteleen ja päädyttiin lopulta testaan noraebangia eli karaokehuonetta. Omalle porukalle saa siis vuokrata huoneen, jossa voi laulella karaokee ja samalla ryypätä. Karaokemestasta löyty sivukaupalla englanninkielisiäkin biisejä Rammsteinista Britney Spearsiin, joten kaikille löyty jotakin. Ryyppääminen täällä on suht halpaa: pullo parikytvolttista Sojua maksaa 3000 wonia eli kaks euroo. Sojua ei yleensä lantrata mihinkään vaan juodaan sellasenaan. Se on siitä kummallinen juoma, että se ei oikeestaan maistu viinalle, mutta nousee hyvin päähän. Eli se toimii. Jos baariin mennään isolla porukalla, yleensä tilataan pöytään kolmen litran kannu olutta. Eikä sekään maksa kun suunnilleen kaheksan euroo.





Koreassa on tapana, että omaan lasiin ei saa kaataa juomaa itse. Täytyy aina odottaa, että joku toinen täyttää lasin. Jos joutuu kaataan itse juomaa, osottaa se ympärillä olevien ihmisten huonoa käyttäytymistä. Korealaisilla on myös paljon juomapelejä, joita ne pelaa baarissa. Tähän asti hauskimman näkönen peli on ollu Titanic: kaljatuoppiin laitetaan kelluun snapsilasi, johon jokainen pöydässä oleva kaataa vuorollaan tilkan Sojua. Se, kenen kohdalla snapsilasi uppoo, joutuu juomaan kalja-soju-sekotuksen. Onneks ei oo vielä kertaakaan osunut mun kohdalle.

Lauantaina lähdettiin vaihtariporukalla ensimmäistä kertaa Souliin. Järjestetyllä kierroksella käytiin ensimmäisenä Jogyesa-temppelissä, jossa opas höpötteli kaikenlaista buddhalaisista ja niiden uskonnosta. Ihan hieno temppeli oli se, myös vähän erilainen kuin mitä Kaakkois-Aasiassa temppelit tuppaa oleen.




Seuraavana kohteena oli Insadongin alue, jossa myytiin kaikenlaisia käsitöitä ja matkamuistokrääsää. Ei sieltä oikeen ostettavaa löytyny, joten mentiin pelihalliin pelaan rumpupeliä. :) Insadongissa oli paljon katukeittiökojuja, joista löyty enemmän ja vähemmän herkullisen näkösiä suupaloja.



Bukchon Hanok -kylä oli todella pieni, mutta siellä sai pällistellä perinteisiä korealaisia asumuksia. Kalligrafiaa sai testata pientä maksua vastaan, ja musiikkiesitystä oli myös tarjolla. Nähtiimpä myös joku hassunnäkönen kulkue, mikä lie oli.



Viimeisenä kohteena oli Gyeongbokgung-palatsi ("Palace Greatly Blessed by Heaven"), joka on rakennettu 1300-luvulla. Alue oli melko laaja, ja jos minkämoista pömpeliä löyty. Taustalla näkyvät vuoristomaisemat oli todella upeet. Paikka on varmasti vielä hienompi kun kesä lähestyy ja puut kukkii.



Kierroksen jälkeen oli tarkotus jäädä Souliin tapaan Raunia (Heikin äiti) ja Nallea, mutta niiden lento oli peruttu, joten palattiin takasin Suwoniin. Soulissa on todella laaja metrolinjasto, joka ulottuu Suwoniin asti. Suwon sijaitsee siis noin 30 kilsaa Soulista etelään, ja lisää infoa miljoonan asukkaan kaupungista löytyy täältä. Metrolla Soulista Suwoniin matkustaminen kestää kuitenkin jonkun aikaa kun pitää vaihtaa metroa monta kertaa, joten bussilla on tullut liikuttua aika paljon. Bussi-metromatka Souliin kestää suunnilleen tunnin ja kustantaa reilu pari euroo. Suwonin sisällä bussilla liikkuminen on myös halpaa: minnepäin kaupunkia tahansa pääsee alle eurolla. Ja jos on isommalla porukalla liikenteessä, voi taksilla meneminen tulla yhtä halvaks.


Maanantaina eli eilen oli täällä Independence Movement Day, eli joku itsenäisyyspäivän tapanen, mutta ei kuitenkaan itsenäisyyspäivä. Korea siis teki 1.3.1919 itsenäisyysjulistuksen irtautuakseen Japanin otteesta, mutta varsinaisesti Koreat itsenäisty 1945. Näin ainakin Wikipedia väittää. Mitään erityisiä juhlallisuuksia täällä ei kuitenkaan maanantaina ollut, vaikkakin oli pyhäpäivä. Rauni ja Nalle oli lopulta saapunut Souliin sunnuntai-iltana, joten maanantaina lähdettiin jälleen pääkaupunkiin. Käytiin syömässä Itaewonin alueella, joka on varmaankin Soulin turistikeskittymä, ja hinnat oli myös sen mukaisia. Hetken käppäilyn jälkeen löyty kyllä ihan kohtuuhintainen rafla.

Tänään alko yliopistolla kurssit eli nyt pitäis jotenkin motivoitua opiskeleen. Ittellä ei ollu tänään vielä mitään luentoja, mutta Heikillä oli joku Network Security -kurssi. Tänään oli tarkotus käydä hoitamassa myös viisumiasioita. Mun alkuperäinen opiskelutodistus on täällä yliopistolla, mutta Heikin on Suomessa, joten täytyy odotta vielä päivä että Heikin uuteen todistukseen lyödään leima. Toivottavasti tällä viikolla sais viisumihaun käyntiin.

Tänään tuli testattua myös dormien pesukone. Oli ehkä vähän turhankin yksinkertanen: pesujauheet heitettiin koneeseen pyykkien päälle ja sitten valittiin, haluaako pestä valkosia vai värillisiä pyykkejä. Lämpötilaa ei voinut säätää mistään. Noh, pyykit tuli ainakin melkein puhtaaks ja kuivausrumpu toimi ihan hyvin.



Lisää kuvia Soulista ja Suwonista löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Oi, noi viina-asit kuulostaa hyviltä.. :D Erityisesti juomapelit.. Taas täällä kateellinen lukee teidän mahtavia kirjoituksia.. Blaah. Pitäkee kivaa ja opiskelun iloa!!! -Juli-

    VastaaPoista
  2. ..siis viina-asiat.. :)

    VastaaPoista