tiistai 9. maaliskuuta 2010

Viisumiasiat kuntoon ja urheilemaan!

Sunnuntai-iltana käytiin vielä uudestaan illallistamassa ja nauttimassa olusista Raunin ja Nallen kanssa, ja maanantaina heidän matka jatkuikin jo kohti Suomea.


Tänään tiistaina suunnattiin heti aamusta Suwon Immigration Officeen hoitaan viisumi- ja Alien Registration -asioita. Kuten arvattiinkin, jouduttiin istuun byroossa kolme tuntia ja odottaan, että saadaan ojentaa virkailijalle passit ja parit paperilappuset. Luukulle oli kyllä otettava vuoronumero, mutta sillä ei tuntunut olevan niin väliä, kun ihmiset vaan istahti tiskin ääreen milloin lystäsivät. KELAssa tunnin odottelu ei ole mitään tähän touhuun verrattuna. Noooh, mukavastihan siinä aamupäivä meni odottaessa. Parin viikon päästä pitäis olla viisumit ja Alien Registration -kortit kourassa.


Paperisodan jälkeen oli tarkotus keretä vielä Modern Western History -kurssin luennolle, mutta eipä sitten keretty. Myöhemmin kuultiin, että luento ei edes ollut siinä salissa missä sen piti meidän saamien tietojen mukaan olla. Ei sekään sitten mennyt ihan putkeen...

Aerobic & Jazz Dance -kurssille mennessä liikuntahalli itsessään herätti jo kummeksuntaa, koska sieltä ei löytynyt pukuhuonetta tai suihkuja. Kysyttiin vielä eräältä korealaiselta, että missä voi vaihtaa liikuntakamppeet ylle, ja korealainen osoitti vessan suuntaan. Kurssi ei myöskään ihan vastannut titteliään: ensin tehtiin liikkeitä, jotka oli suoraan MTV:n pop/r'n'b-musiikkivideoista, ja sitten opeteltiin jotain line dancia. Ei ollut ihan samanlaista aerobickiä kun mihin Suomessa on tottunut, mutta hauskaa silti oli. :) Kurssilla oli mun lisäks kolme vaihtaria ja kaikki muut oli korealaisia, joten kurssikin vedetään koreaksi. Opiskelijoiden joukosta löyty onneks yks tyttö, joka tulkkas meille englanniks kaiken mitä opettaja sano. Vaihtarit oli melkein ainoot salissa, joilla oli liikuntavarusteet yllä. Itekkin olin just käynyt täältä Koreasta ostamassa jumppahousut -ja kengät ihan tätä varten, ja sitten korealaiset tulee tanssitunnille farkuissa ja pitkähihasissa paidoissa. Lisäks melkein puolet opiskelijoista oli poikia. Siellä ne sitten keikutteli pyllyä siinä missä tytötkin. Tunnin lopuks opettaja vielä muistutti, että voitte netistä ladata ohjeet tähän tanssiin ja harjotella haastavia sivuun-risti-sivuun-liikkeitä itteksenne.


Tänään on myös satanut lunta. Kaikkea ihmeellistä sitä näkeekin. Kohta pitäis jo olla kevät ja jotkut ihmiset  kulkee jo farkkutakeissa ulkona. Toivottavasti tuo lumi sulaa huomisaamuun mennessä...

1 kommentti:

  1. Hei!

    Löysin tämän blogin eilen Googlen avulla kun etsin tietoa Ajoun yliopistosta ja vaihtarielämästä siellä. Olen juuri itse hakenut vaihtoon vuoden päähän kyseiseen yliopistoon, joten innolla seurailen tiedän kokemuksianne Koreasta, Suwonista ja Ajousta!

    Kiitos blogista; hyvää raportointia ja tosi kivoja kuvia! :-))

    VastaaPoista