sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Pattis



Bangkokissa pakolliset alkuostokset hoidettiin siis perjantaina. Lauantaina vietiin talvikamppeet säilytykseen odottamaan Koreaan lähtöä. Säilytys maksoi yhteensä noin 15€ eli tulee kyllä halvemmaksi kuin ostaa molemmille uudet talvitakit Koreasta. Kävimme syömässä aamupalaa Tescossa, jossa oli monta ruokakojua ja monenlaista sapuskaa tarjolla. Ostimme jonkinlaiset sämpylät, jotka maistuivat voipullilta. "Sämpylöissä" oli myös lihaa ja päälle oli ripoteltu maissia. Olivat ihan hyviä, mutta skytrain-aseman kojusta ostetut 15 bht/kpl (n. 0,20€) maksaneet vohvelit veivät kyllä voiton.



Päivällä otettiin Eastern Bus Terminalista Pattayalle bussi, joka maksoi 91 batia eli noin kaksi euroa. Matkan olisi pitänyt kestää tunti tai kaksi, mutta thaimaalaiseen tapaan matka venyi noin neljän tunnin mittaiseksi. Bussissa oli kuitenkin leppoisaa istuskella ja katsella typerää thaimaalaista komediaa, jossa mies kaappaa bussin ja ottaa ihmiset panttivangiksi. Ohjelman bussissa oli myös nainen, jolla oli hirveät ilmavaivat ja muut matkustajat yrittivät paeta häntä bussin toiseen päähän. Tämä oli ilmeisesti thaimaalaista huumoria parhaimmillaan, koska se sai monet matkustajat purskahtamaan nauruun. Olimme siis itse suunnilleen bussin ainoat ulkomaalaiset matkustajat. Bussissa näytettiin myös jotakin komedia-musikaalia, jossa miehet heiluivat hameissa ja kravateissa. Todellisuudessa puolet bussimatkasta meni torkkuessa.

Pattayalle saavuttaessa bussin henkilökunta (siellä oli ainakin kuski, lipunmyyjä ja tavaroiden kantaja) viittoi  ikkunasta ulos ja höpötti jotakin thaiksi. Emme ymmärtäneet yhtään mistä oli kyse, mutta onneksi bussissa oli Briteistä kotoisin oleva mies, joka sitten tiedusteli minne olemme menossa. "Pattayan bussiasemalle", sanoimme. "Pattayalla ei ole bussiasemaa", vastasi brittimies. Nice to know. Jäimme siis seuraavalla pysäkillä missä brittimieskin jäi, ja hän neuvoi meitä ottamaan songthaewin eli lava-auton/bussin, joka menee hotellimme läheltä. Otimme bussin, mutta emme löytäneet hotellia, ja vahingossa ajoimme bussilla liian kauas. Otimme siis toisen bussin, jolla ajattelimme pääsevämme uudestaan samalle kadulle, mutta bussi lähtikin jonnekin aivan muualle. Hetken hortoiltuamme eksyksissä päätimme ottaa mopotaksin, mikä olisi
pitänyt tehdä jo heti alkuaan. Mopotaksista maksoimme varmaankin 50 bht eli noin euron verran per naama.

Kaiken sompailun jälkeen pääsimme kuitenkin hotellille ja tapasimme Hannun, jonka vuoksi Pattayalle olimme saapuneet. Hannun ja Hannun kaverin Penan kanssa lähdettiin sitten viettämään iltaa, ja kävimme katsastamassa suomalaisen ylläpitämän baarin, joka sijaitsi suht lähellä hotelliamme.Tänään olisi tarkoitus vain löhöillä ja huomenna jatkaa matkaa Laosiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti