tiistai 27. huhtikuuta 2010

Lego-ukkoja, veneilyä ja kipuamista vuorelle

Koeviikko oli nopeesti oli, koska meillä molemmilla oli tosiaan vaan yks tentti varsinaisella koeviikolla. Heikin psykologian tentti oli pelkkää monivalintaa, joten vaikka kokeeseen ei olis lukenut yhtään, pysty vaan arpoon jonkun vastauksen. Mun kehitysmaapolitiikan tentissä piti kirjottaa viisi esseetä, ja aikaa kokeen tekemiseen oli 1,5 tuntia. Ei siinä ajassa kauheen pitkiä esseitä kerennyt kirjottaan, mutta todennäköisesti täällä ei kovin pitkiä vastauksia vaaditakaan.

Perjantaina oli hyvä heti tentin jälkeen suunnata Souliin viettään Julion synttäreitä. Itaewon  (이태원) on kyllä paras paikka Soulissa syödä meksikolaista ruokaa, siellä on tullut käytyä muutamaan otteeseen. Itaewon on siis Soulin turistikeskittymä, jossa sijaitsee myös jenkkisotilaiden tukikohta. Illallisen jälkeen siirryttiin jonnekin salsa clubille tanhuaan, mutta ei se salsa tuntunut luonnistuvan muutakun latinoilta. Ilta päättyi tietenkin Hongdaen (홍대) yöhön, missä muiden tanhutessa Go Gos -klubilla, Heikki kävi kurkkaamassa viereisessä baarissa Rock Tigers -nimistä bändiä. Oli kuulemma todella hyvä rockabilly-bändi, vai pitäisiko sanoa kimchibilly. Kimchi on siis korealainen kansallisruoka, jota kaikki korealaiset suorastaan jumaloi. Tuntuu, että kaikki täällä liittyy jotenkin kimchiin, eli rockabillyäkin kutsutaan siis kimchibillyksi.


Bilettämisen jälkeen muutoin viikonloppu vierähti luonnonhelmassa, tai ainakin osittain. Käytiin vielä uudestaan kurkkaamassa Yongsanin (용산) aluetta, missä aikaisemmin käytiin ihailemassa elektroniikkavermeitä. Tällä kertaa suunnattiin johonkin metroaseman vieressä olevaan ostoskeskukseen, jonka sisäpihalta löydettiin sattumalta joku lego-esittely ja legojen rakennusmesta. Kaikenlaista hienoo ne oli sinne väsänny.





Yongsanista suhautti metrolla nopeesti Yeouinaruun (여의나루), mikä sijaitsee Hangang-joen varrella. Joen rantaan omaperäisesti nimetty Hangang-puisto oli melko kansoitettu, koska tänä viikonloppuna lämpötila nousi ensimmäisiä kertoja semmosiin lukemiin, että päiväsaikaan ulkona tarkenee t-paidalla. Puisto on suosittu paikka viettää picnickiä, tehdä pyörälenkkiä, rullaluistella tai vaikkapa lennättää leijaa. Joella voi harrastaa myös kaikenlaista vesiurheilua, ja joku siellä näytti vesiskootterilla pörhältävänkin. Päätettiin itekkin vuokrata muutaman euron tuntimaksua vastaan Lespo-merkkinen tandem-pyörä, jolla oli mukava polkee joen rantaa pitkin kuikuillen mitä kaikkee sieltä löytyy.



Illan hämärtyessä lähdettiin paatteileen Han-joelle. Otettiis siis reilu tunnin kestävä paattireissu Yeouinarusta Jamsiliin (잠실). Matkan varrella näky näin pimeellä  hienot kaupungin valot ja monet valaistut sillat. Netistä olin lukenut aiemmin, että matkalle osuis myös Banpo-silta, joka on maailman pisin siltasuihkulähde monine led-valoineen, ja siksi myös päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan. Ehkä se siinä matkalla oli, mutta ainakaan just sinä päivänä ei ollut suihkulähde päällä. Joella järjestetään myös erilaisia teemaristeilyjä, ja matkalla vastaan tuli muun muassa Pirates of the Caribbean -paatti.




Soul on siitä hieno kaupunki, että kaiken vilinän ja hälinän keskeltä voi löytää rauhallisia puistoja tai vuoria missä hengailla. Sunnuntaina päätettiin kivuta Soulin itäosassa olevalle Achasan-vuorelle (아차산), joka näytti olevan superuusiin ja kalliisiin urheilukuteisiin varustautuneiden korealaisten keskuudessa suosittu trekkauspaikka. Ihmisiä poikkelehti poluilla ja mettässä sinne sun tänne, ja osa oli pysähtynyt kalliolle lepään ja katseleen maisemia. Ja maisemat olikin todella hienot, varsinkin vuoren huipulla, missä vilinääkin oli vähemmän ja hiljaisuudessa sai tuijotella Han-jokea ja miljoonia taloja ja autoja alapuolella. Vuorelle johtavat polut ei ollut kauheen haastavia kivuttavia, eikä vuorikaan ollut kuin 287 metriä korkea. Valittiin juuri tää vuori jokusen kymmenen Soulissa olevan trekkausvuoren joukosta, koska meillä ei ollut Soulissa majaillessa urheiluvaatteita mukana, ja tälle vuorelle oli helppo kivuta. Täytyy tässä vielä myöhemmin lähtee kansallispuistossa käymään liikuntavaatteiden kera, ja kivuta jollekin vähän haastavammalle ja isommalle vuorelle.




Ja lisää kuvia täällä.

1 kommentti:

  1. Kyllä on kiva katsella ja lukea teidän reissustanne,kiitos siitä! Mahtavia kuvia,valoin luotu upeaksi sillat,tornit,kaupukitalot. Elämys,vailla vertaa,teille, kauneimmassa nuoruusiässänne.Mukavia muistoja,läpi koko elämän säilyvät ajatuksissanne.Hyvää jatkoa teille, jaksakaa opiskella uutterasti ja pitäkää huolta toisistanne!!Terv: M & P

    VastaaPoista