maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kevät tulloo ja koeviikko etenee

Kyllä tässä sitten on tullut opiskeltua viime päivityksen jälkeen, kuten lupasin. Virallisesti tenttiviikko alkaa huomenna, mutta vaihtareilla on ollut tenttejä jo edellisellä viikolla. Current Issues in Korean Society -kurssin tentin sai tehdä kotona, mikä oli aika huippulia. Piti kirjottaa pari esseetä Korean yhteiskuntakehitykseen tai populaarikulttuuriin liittyen. Korean kielen tenttikään ei ollut ihan mahottoman vaikee; sen teki vajaassa puolessa tunnissa. Piti osata kirjottaa kaikki kirjaimet, kirjottaa opettajan sanelemat sanat ja täydentää dialogia "Mikä on nimesi?"- ja "Hauska tavata" -fraaseilla. Tällä viikolla mulla on vielä kehitysmaapolitiikan tentti ja Heikillä psykologian koe. Historiasta ei oo koetta ollenkaan, kun meidän pitää myöhemmin pitää suomalaisvoimin korealaisille tunnin esitelmä Suomen historiasta.

Opiskelu täällä painottaa enemmän esitelmien ja referaattien tekoa kuin Suomessa. Kehitysmaapolitiikassa oon jo pitänyt yhden esitelmän kehitysmaiden valtionrakennusprosessista, ja tänään pidin Korean yhteiskunta -kurssilla Korean sotaa edeltävistä tapahtumista esitelmän. Toukokuun aikana on vielä ainakin kaks esitelmää pidettävänä, mukaan lukien tuo historian esitelmä. Korean yhteiskunta -kurssilla on lisäksi pitänyt väsätä pari referaattia ja lisää on tulossa, ja lopputyötäkin pitäis kirjottaa varmaan joskus. Hommaa kyllä riittää vielä, mutta hauskanpitoa ei toki tule unohtaa.


Viime viikolla kuultiin ikäviä uutisia, nimittäin blogissa aiemmin mainittu alakerran tarkastajasetä, Mr. Joe, sai kenkää. Huhut kertoo, että se olis pyörinyt täällä naisten kerroksen suihkutiloissa naisten suihkutellessa. Toisenlainen huhu kertoo, että tarkastajasetä olis oikeelta ammatiltaan englannin opettaja, joka vaan kyllästy työskenteleen täällä. Ensimmäinen huhu pitänee paikkaansa. Mr. Joe oli hauska setä, joka kommentoi asioita omalla tavallaan, ja keksi aina jotain uutta mistä sai olla ihan ihmeissään, että mitäköhän tuo nyt taas meinaa. Kaipaamaan jäämme.

Viikonloppu hurahti silmissä taas Soulissa palloillessa. Käytiin tsekkaamassa Dongdaemunin shoppailualuetta ja Yongsan Electronics Markettia. Sieltä sais ostettua minkälaista elektroniikkaa ja musisointivälinettä mitä vaan voi kaivata. Kauppoja on noin 5000 useammassa eri rakennuksessa ja monessa eri kerroksessa. Lähinnä tuli kiinnitettyä huomiota kameraosastoon, jossa tuli hypisteltyä kaikenmoisia järjestelmäkameroita. Hinnat on suunnilleen sata euroo halvempia kuin mitä Suomessa saa pulittaa vastaavista laitteista. Silti vähän mietityttää, kun täältä ostettuihin kameroihin ei saa maailmanlaajuista takuuta. Joten kameran hankintaa pitää varmaan lykätä siihen asti että pääsee Suomen maankamaralle.



Tänään saatiin kouraan Kiinan viisumit. Jihuu! Enää reilu kaks viikkoa lähtöön. Viisumit hoidettiin yliopiston matkatoimiston kautta, vaikka tulihan se hieman kalliimmaksi kuin lähtee itte Souliin Kiinan lähetystöön täyttään papereita. Säästettiin silti paljon vaivaa, kun ei tarvi matkustaa Souliin asti, ja hyvällä säkällä siellä lähetystössä ei edes puhuttais sanaakaan englantia kun nettisivutkin on vaan kiinaks ja koreaks. Täytyy vaan toivoo, että Aasiaa pelottavasti lähestyvä Islannin tuhkapilvi ei pilaa suunnitelmia.

Tässä vielä kuvia campuksen keväästä. Lisää kuvia Suwonista, ruokatorilta ja Soulista täällä.


1 kommentti:

  1. Ja lisää ihania kukkakuvia...! Nyt pitäisi olla siellä eikä täällä Suomen keväträntäsateessa. Meidän reissu oli kelien puolesta turhan aikaisin (no niin no, nyt ei kylläkään oltas päästy sinne ollenkaan tuhkan takia, että hyvä näin!) -Toiv. Heikkikin jaksaa opiskella, sulla näyttää menevän hienosti :)! t. R&N

    VastaaPoista