sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Hauhau-lihaa ja sotahistoriaa

Jälleen on viikko vierähtäny edellisestä kirjotuksesta, niin vois jotain rustailla. Täällä Suwonissa alkaa nyt todenteolla oleen kevättä rinnassa, kun aurinko vaan jaksaa paistaa ja ulkona tarkenis päiväsaikaan hyvin hupparilla tai kesätakilla.

Alkuviikosta kävi semmonen iloinen sattuma, että saatiin meidän passit takasin maahanmuuttovirastosta. Sieltä yritettiin soittaa meille monena päivänä, ja joka kerta soittaja oli eri. Ja joka ikinen kerta puhelu meni suunnilleen näin: "zingzangwonsunplaaplaaplaa" "Do you speak English?" "Oh nooouuuu!", ja lähetti lyö luurin korvaan. Maanantaina sitten sattumalta törmäsin lähettiin dormeilla ja sain napattua samalla myös muiden suomalaisten passeja talteen (olisin siis saanut lähetiltä kenen vaan passin sanomalla että tunnen ton tyypin). On se kyllä kumma, kun ei edes maahanmuuttovirastosta englannin taitajia löydy. Mutta nyt komeilee passissa D-2-viisumi.

Ja käytännön asioista ruokakulttuuriin. Menneellä viikolla Heikki kävi testaamassa läheisessä ravintolassa aasialaista herkkua eli koiranlihaa. Liha ei ollutkaan pannulla käristeltyä vaan höyrystettyä, ja vähän löllön olosta. Maultaan se kuitenkin oli ollut ihan hyvää, joten ehkä munkin pitää jossain vaiheessa koiranlihat testata, vaikka onkin vähän kalliimpaa herkkua kuin possunliha.


Korealaiseen viihdeteollisuuteen ei olla vielä hirveesti keretty tutustuun, mitä nyt Girl's Generationin ja muiden pop-bändien biisejä tulee kuultua joka paikassa. Tätä vajetta paikkas hyvin kv-asioiden järjestämä leffailta, jossa katottiin vuonna 2008 ilmestynyt ja Asia Pacific Screen Awardseissa pystin napannut The Good, the Bad, the Weird. Leffa oli kyllä hulvaton ja katsomisen arvoinen.

Viikonloppu vierähtikin jälleen Soulissa hengaillessa/shoppaillessa, ja tuli siinä sitten poikettua sotamuseossakin (The War Memorial of Korea). Paikka oli todella iso: ulkoo löyty panssarivaunua ja lentokonetta ja vaikka mitä, ja sisällä oli museotavaraa kolmessa kerroksessa esihistoriasta 1900-luvun tapahtumiin saakka. Mielenkiintosin oli tietenkin keskimmäinen kerros, joka kertoi Korean sodasta. Kuten vankilamuseossa pari viikkoo sitten tuli huomattua, myös täällä selvästi tykätään rakennella vahanukkeja ja muuta rekvisiittaa kävijän iloks.





Muuten jos Soulissa haluaa shoppailla halpoja naistenvaatteita, kannattaa suunnata Ewha Woman's Universityn lähistölle. Parilla kolmella eurolla saa t-paitoja ja hameita, ja suht laadukkaan oloset kengät irtos reilu kympillä.

Niin ja enemmän kuvia taas  täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti