lauantai 20. helmikuuta 2010

Paluu Pattayalle

Tiistaipäivä palloiltiin Bangkokissa ja käytiin teetättämässä räätälillä Heikille puku. Oli ihan asiantuntevia myyjiä kovine myyntipuheineen ja tarjouksineen, sekä räätäli, joka ei paljoa englantia puhunu. Jostain syystä heti putiikkiin astuttaessa myyjät arvasivat, että ollaan Suomesta. Miehet esittelivät sitten suomenkielen taitojansa. "Terve terve! Hyvää iltaa! Mitä kuuluu?" Höpöttivät myös jotain suomalaisesta ex-tyttöystävästä. Lopulta Heikki sitten laittoi tilaukseen takin, kahdet housut, liivin ja kolme paitaa. Itekkin olis tehnyt mieli teetättää joku hieno mekko, kun myyjät tilauksen toivossa tyrkkäsivät käteen kuvakansion tekemistään mekoista. Ehkä ens reissulla sitten teetätän jonkun vaatteen, kun ensin keksin, että millasen haluan.

Vielä samana iltana piti mennä käymään uudestaan räätälillä sovittamassa jotakin mallipukua ja ottamassa lisää mittoja. Sitä odotellessa ajateltiin mennä leffaan, mutta kauppakeskus MBK:n leffateatterissa ei pyöriny mitään hyviä elokuvia, joten päätettiin mennä samassa rakennuksessa olevaan keilahalliin. Kovin kallista ei keilaaminen siellä ollut: 80 thb/peli/henkilö. Pelattiin sitten parit pelit Changin kera. Jossain vaiheessa tuli Hannulta puhelua, että Pattayalle kaivattais Rock Band -peliä eli kitaraa, rumpuja ja mikkiä. Mehän sitten lähdettiin metsästään semmosta MBK:sta. :) Heikillä oli vähän roudaamista, että sai koko setin raahattua skytrainilla räätälille asti.


Seuraavana päivänä eli keskiviikkona suunnattiin taas Eastern Bus Terminaliin ja otettiin parin euron bussitiketit Pattayalle. Tällä kertaa matka kesti suunnilleen kolme tuntia. Onneks Hannu oli pärrän kanssa Pattayalla vastassa, että saatiin kaikki tavarat roudattua perille. Ilta menikin sitten pelatessa ja juopotellessa Penan kämpällä. Käytiin myös katsastamassa Walking Streetilla sijaitseva Blue Sky -livemusabaari, jossa thaimaalainen bändi soitti rokkia jukeboxina. Asiakkaatkin pääsi pyynnöstä lavalle laulaan lurauttaan, mutta jotkut pomppi siellä muuten vaan (kunnes ne revittiin alas). Poikien jäädessä istuskeleen livebaariin, lähdin ite Veen ja Namin kanssa tsekkaan samalla kadulla sijaitsevan yökerhon. Sielläkin soitti joku bändi tanssimusaa. Diskoteekissa ei ollut länkkäreitä niin paljon kuin olisin odottanut, ja oli muutenkin ihan menevä mesta. Kun tanssit oli tanssittu, lähdettiin porukalla suomihotelliin kattoon Suomi - Valko-Venäjä -peliä. Eipä sitä hirveesti tullut seurattua, mutta huutelemisen tasosta pysty päätteleen, milloin tuli maali. Kello tais olla jo viis aamulla ennekö päästiin takasin guesthouselle.


Seuraavan päivän valjetessa valkeni Heikille myös krapulan perimmäinen luonne. Tarkotuksena oli lähtee Saithip Butterfly Gardeniin, joka on kuulemma Aasian isoin perhospuutarha. Meidän piti mennä sinne jo viime visiitillä Pattikselle, mutta Heikin darran takia ei menty. Eikä menty tälläkään kertaa. :D Lähdettiin kuitenkin lähempänä sijaitsevaan Underwater Worldiin, jossa on 100 metriä käytävää, jonka ympärillä uiskentelee kaloja ja muita mereneläviä. Paikka oli ihan hieno, vaikkakaan ei ehkä ihan hintansa (450 thb) arvoinen. Mestan kiersi läpi melko nopeesti. Oli kuitenkin kiva nähdä millasia ötököitä Thaimaan vesissä elelee, kun ei sukeltamassakaan tällä reissulla olla käyty.




Perjantaina päätettiin lähtee sinne perhospuutarhaan. Kolmas kerta toden sanoo. Taksin saaminen ei ollutkaan niin helppoa, koska kukaan taksikuski ei tiennyt kyseistä paikkaa. Yhdessä taksipaikassa häiskä otti puhelua jonnekin ja selvis, että koko perhospuutarhaa ei oo enää olemassa. Ehkä hiukan ketutti. Äijä suositteli meille sitten Suan Nong Noochia, ja sieltä löytykin ehkä Aasian pienin perhospuutarha. Kaiken lisäks just kun päästiin perille, alko sataan kaatamalla. Ollaan melkein kahden kuukauden reissun aikana nähty kuurosadetta kaks kertaa. Miks just nyt piti alkaa sataan?! Nähtiin sitten kolme eri perhoslajia. Jes. Onneks Nong Noochissa on paljon muutakin nähtävää. Löyty minieläintarhaa, thaimaalaista tanssiesitystä ja norsushowta, jossa norsut tekee jos minkämoisia temppuja. Parhaita oli tikanheitto ja futis- ja korispelit, mutta hienosti norsuilta onnistu myös keilaaminen, maalaaminen ja pyörällä ajo.





Perhosten missaamisesta aiheutuneen pettymyksen pysty illalla huuhtoon alas thaimaalaisella viinillä. Ilta sujui leppoisasti Doggystyle -suomibaarissa pelaten Neljän suoraa ja noppapeliä. Käytiin myös tsekkaamassa joku hämyinen yökerho.

Tänään lauantaina otettiin nokka kohti takaisin Bangkokia. Bussin sijaan hypättiin taksiin, joka hurautti Bangkokiin vajaassa kahdessa tunnissa. Hyvä valinta ottaen huomioon eilisillan aiheuttaman olotilan ja väsymyksen. Heikki kävi tänään vielä sovittamassa pukua räätälillä. Eipä siinä korjattavaa ollut.

Lisää kuvia löytyy jälleen täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti