keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Step by step I've come closer to reaching the top

Koreasta lähtö alkaa jo häämöttään kuukauden päivien päässä. Aika täällä on kulunu todella nopeesti, ja sekä innoissaan että myös vähän haikein mielin pitää jo alkaa suunnitteleen elämää Korean jälkeen. Ollaan aikanaan Koreaan saapuessa haettu viisumia kesäkuun loppuun asti, jonka jälkeen dorkaillen ostettiin lentoliput täältä Japaniin heinäkuun ensimmäiselle päivälle. Etukäteen jo valmiiks ketutti lähtee taas maahanmuuttovirastoon yhden päivän takia anoon uutta viisumia, tai siis jatketta tälle nykyiselle viisumille. Vierailu kyseisessä virastossa olikin tällä kerralla oikein miellyttävä: ei jouduttu jonottaan luukulle pääsyä kuin vajaa tunti, ja virkailija puhui jopa ihan hyvää englantia. Ja kaiken kukkuraks saatiin yksi lisäpäivä viisumiin ilmaseks! Nyt ei ketuta maahanmuuttovirasto enää yhtään. :)

Viime viikonloppuna päätettiin hoitaa kuukauden urheilut kerralla pois alta ja kivuttiin Soulin pohjoispuolella sijaitsevalle Dobongsan-vuorelle. Huipulle kipuaminen kesti pari tuntia ja lähes koko matka oli jyrkkää kivikkoista nousua. Pari välikuolemaa meinas tulla ja reidet olis halunnut sanoutua tehtävästään irti, mutta suomalaisella sisulla jatkettiin! ;) Aivan huipulle pääseminen vaati hieman käsivoimia, koska jyrkkää rinnettä ei päässyt ylöspäin muutakun aitaa pitkin itteensä kiskomalla. Matkan tietenkin kruunas eväiden napostelu vuoren huipulla. Kuten aikasemmin varmaan jo ollaan kerrottu, korealaiset on ihan hulluna kirkkaanvärisiin upouusiin urheilukuteisiin, joilla jokainen korealainen trekkaaja on varustettu. Sen takia näiden trekkauspaikkojen tykönä myydään aina monenmoista urheiluvarustusta. Piti sitten itsekin yhdestä kojusta napata mukaan überhieno tarjousreppu, joka tummalla sävyllään ei ollut houkuttanut korealaisia ostajia.



Tänään pidettiin Koreassa jonkinasteiset paikallisvaalit, mikä meidän onneks oli taas jälleen kerran vapaapäivä. Viime aikoina aurinko on hellinyt meitä lähemmäs kolmenkytä asteen lämmöllään, joten vaalipäivä loikoiltiin piknikillä campuksen nurtsilla. Vaalikampanjointi on täällä ollut vähän värikkäämpää kuin Suomessa, jossa huimin tempaus on jakaa hernerokkaa ja pullakahvia torinkulmassa. Täällä on nähnyt monta kertaa vihreepaitasia tätejä tanssahtelemassa autonlavalla, ja heiluttelemassa jotain pamppuja. Ehkä hämärin juttu on ollut kadunkulmassa vaalimainoksia kannattelevat tädit, jotka välillä alkaa hokeen jotain korealaista mantraa ja kumarteleen.


Kuvatuksia enemmän taas täällä.

1 kommentti:

  1. Kiitos kiitos taas tarinasta ja mahtavista kuvista! Rämsöössäkin oli sentään aamulla +12C... ja TJ2 :D

    VastaaPoista