sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Normipäivä kalamarketilla

Lukukauden loppu lähenee ja täällä on alkanut olemaan välillä jo vähän tylsää, kun ei itellä oo ollut korean kielen loppukoetta lukuunottamatta mitään tenttejäkään. Ihan koko aikaa ei jaksa kaljaakaan kitata. Kyseinen korean tentti oli kokonaan koreaksi, mutta eiköhän tuosta läpi päästy. Tylsyyttä torjuaksemme lähettiin suomalais-amerikkalaisella iskuryhmällä viime torstaina kalamarketille Noryangjin:in aseman lähettyville. Minna jäi lukemaan tenttiin. Mestoilta löytyi kaikkea merenelävää ravuista mustekaloihin ja rauskuista simpukoihin. Lisäksi myivät hyviä (?) keittiöveitsiä, joita yhden ostin. Tuli hyvä fiilis kun pystyi kyselemään veitsien hintoja koreaksi ja ymmärsi suurimman osan vastauksistakin, sillä tuli aiemmin päntättyä noita numeroita ja hintojen ilmoittamista korean tenttiin jonkin verran.



Kalamarkkinoiden liepeillä oli runsaasti fisurafloja. Mentiin siis kalalounaalle. Raakaa kalaa (en muista mitä sorttia, oisko ollu kampelaa tms.) iso satsi ja kilo kuningasrapua asiaan kuuluvine sidedish-lisukkeineen (isoja katkarapuja, mätiä sun muuta). Eipä oo tullut rapuakaan aiemmin juuri syötyä, oli vähän tekemistä, että sai saksiniekan lihaa revittyä esiin. Taisi myös olla kallein safka mitä on Koreassa vedetty hinnan noustessa johkin vajaa 20egeen per nassu. Mutta oli kyllä hyvääkin. Tarjolla ois ollu myös elävää mustekalaa, mutta se piti korkeahkon hinnan takia skipata tällä kertaa.


Kalamarketti jäi taakse ja seuraava etappi oli City Hall:in alue, jonne on fudiksen mömmömkisojen ajaksi laitettu pari isoa screeniä ison aukion reunalle. Asiaan kuuluvien virvokkeiden kera mentiin aukiolle istuskelemaan punaiset Korea-paidat päällä. Tässä vaiheessa Korea-Argentiina-pelin alkuun oli vielä jotain 3 tuntia aikaa, mutta alue alkoi olemaan jo ihan täynnä punapaitoja. Ennen matsia lavalla esiintyi joitain hirveitä korealaisia pop-artisteja. Matsin alkaessa alueelta oli mahdoton päästä enää ulos (tai sisään), porukkaa oli varmaan ainakin sadantuhannen silmäparin verran. Bajamajoja tai muitakaan vessaratkaisuita ei ollut lainkaan. Suomalaisilla festareilla tilanne ois ollut totaalinen kusikaaos, mutta korealaiset vissiin tajus tuolla olla juomatta litramäärin oluttuotteita, kun kellään ei ollut kiire mihinkään. Meillä oli.


Erittäin rakeista videokuvaa City Hallilta:

Koreahan hävis sitten Argentiinan timokahilaisille, mutta meitä se ei lannistanut. Ilta jatkui perinteisissä merkeissä Hongdaen yössä, jossa piti vielä viimeisen (?) kerran piipahtaa Roots Time -reaggaebaarissa. Sieltä tarttui mukaan pari suomalaista, jotka oli Koreassa lomailemassa ja loppujen lopuksi päädyttiin johonkin ilmeisen tyylikkääseen 70's-baariin, jossa soi pelkästään korealainen seventies-musa vinyyliltä. Vissiin.

Pari kuvaa lisää täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti